Sapi Ndegar Wonten Pengetan Dino Riyoyo Idul-Adha Deso Tremes

Tremes – Wargo Deso Tremes podo ngrayakake dinten riyoyo Idul-Adha 1440 H koyo kabeh umat Islam ing jagad ing dina Minggu (11/08/2018). Sawetara tiyang nganggep Idul-Adha minangka Dina Kurban.

Amargi ing pengetan dina riyaya Idul-adha, umat Islam ingkang sampun kacekapan kadunyan disuwuni kangge ngawontenaken kewan korban. Umume, kewan ingkang dipun korban aken meniko mendho utawa sapi. Kajaba niku, liburan iki uga diarani minangka puncak ibadah haji sing ditindakake dening umat Islam, saengga ana sawetara tiyang sing ngarani bakda haji.

Wargo Dusun Jatiwayang naliko mbeleh sapi kurban (foto:agusrw)

Taun niki, dinten riyaya Idul-Adha, warga desa Tremes nindakake sholat Idul ing mesjid utama sing sumebar ing 7 dusun. Kados warga ing Dusun Sudimara sing nganakake shalat Idul di Masjid Al-Mustaqiem, warga Dusun Kerak sing taun iki nindakake shalat Idul di Masjid Al-Huda, utawa warga Dusun Majareja kanthi nindakake acara ing Mesjid An-Nur Majareja.

Wargo Mojorejo sing lagi nguliti sapi kurban

Minangka kelampahane kegiatan mbeleh kewan korban sing ditindakake sawise sholat Idul Fitri, Masyarakat Desa Tremes ngorban ake kabehe 21 lembu lan 68 mendho. Saka Dusun Tremes, ana 2 sapi lan 6 mendho, Jatiwayang Dusun 2 sapi lan 13 mendho, sapi cacahipun 6 lan 7 mendho.

Sapi sing di kurbanke wargo Dusun Nunggulan

Dene saka Dusun Semanding ana 3 sapi lan 16 mendho minangka kewan kanggo korban, kagem Dusun Kerok sing mapan wonten pekarangan Kepala Dusun Subur Wibisana, wonten sapi cacahipun 3 lan 4 mendho.

Wargo Dusun Sudimoro motong sapi kurban ing sisi lor Masjid Al-Mustaqiem

Dusun Mojorejo liwat Kepala Dusun Didik Sukadi ujar manawa kanggo taun iki warga Dusun Mojorejo nyembelih sapi sapi 3 lan 10 mendho, ing pungkasan Dusun Sudimoro sing dikirim Kokok Sudarmanto, salah sawijining warga RT 03 RW 07, yen sapi loro lan 12 mendho wis dipateni. Disembelih dening papan panggonan ing jejere Masjid Al-Mustaqiem.

Ustadz Lutfhi naliko paring donga sak durunge sapine di beleh

Wonten kedadean sing marai tratapan wargo naliko arep mbeleh kewan kurban, salah sijine sapi kurban Dusun Tremes ndegar ora karuan. Untunge ora ono kedadean sing minongko luwih awon, amargo sapi iku langsung di cekel sak onone wong sing ngumpul ono papan panggonan kono.

sapi ireng sing ndegar ra karuan

Wonten ing pengetan meniko, Pemangku Kepala Desa Tremes Dra Eny Yudiyastuti, M.M ngaturake manawa wonten semangat Idul Adha ing taun meniko ingkang saget dipun tawadani, njih meniko ikhlas saking Nabi Ibrahim lan putrane Ismail sajrone nindakake dhawuhe Gusti Allah SWT. Mugi-mugi makna sing ana ing pengetan Idul Adha ing taun 1440 H meniko, saget kaserap lan dados conto uga kanggo kabeh warga masarakat Desa Tremes. (admin)

 

Jadi yang Pertama Berkomentar

Tinggalkan Balasan